Afronden voor een donatie

Afronden voor een donatie

Afronden voor een donatie

In onze wereld zijn er veel mensen die hulp nodig hebben. Dit kan komen door een tragisch ongeluk of door de omstandigheden waarin ze zijn opgegroeid. Wij willen deze mensen ondersteunen. Wanneer iedereen een kleine bijdrage levert kunnen we gezamenlijk een hoop bereiken.

Juist voor dit doel hebben we een nieuwe functie geïntegreerd in onze online winkel. Aan het einde van iedere bestelling kun je je bedrag afronden en dit doneren aan een goed doel. Door te klikken op de donatie kun je achtergrond informatie verkrijgen over het project of je donatie inzetten voor een ander project. Het is tevens mogelijk om je te doneren bedrag aan te passen.

Wij hebben verschillende projecten uitgezocht waarvoor het mogelijk is te doneren. Deze projecten hebben wij leren kennen tijdens onze werkzaamheden met verschillende non-profit organisaties rond Chiang Mai, Noord-Thailand. Wij verzamelen de donaties en ronden het zelf naar boven af voor we het doorsturen. 100% van de bijdragen zullen terecht komen bij het gekozen project, er worden geen onkosten zoals administratiekosten vanaf gehaald. Wij steunen deze projecten omdat wij erin geloven dat dit het juiste is.

Jij kan de successen van onze donaties hier volgen.

Samen kunnen we meer dan alleen.

Denk erover na.

 

Onze projecten

 

Huidige projecten

 

WasserfilterAqueous Solutions is een gezelschap van onderzoekswetenschappers, veldingenieurs en ecologische ontwerpers, die samenwerken om een veilig levensonderhoud, milieu- en economische duurzaamheid en het zelfvertrouwen van de lokale bevolking te bevorderen. De nadruk ligt op technologieën voor drinkwatervoorziening.

In 2015 is er in samenwerking met Aqueous Solutions en het Pun-Pun Center for Self-Reliance een waterfilter-systeem, op basis van lokale materialen en bio-char, ontwikkeld. Het doel is om deze watersystemen in bergdorpen in het grensgebied tussen Myanmar en Thailand te installeren en zo de lokale bevolking te leren hoe deze systemen worden gebouwd. Alle bouwinstructies zijn open source en beschikbaar in verschillende talen.

We zullen deelnemen aan de bouw van deze systemen en alle donaties gaan 100% naar het project. Water is leven!

Schulbedarf

De Kayin State is de thuisbasis van de Kayin, de tweede grootste minderheid van Myanmar. Sinds de onafhankelijkheid van Myanmar in 1948, moeten de Kayin vechten voor de autonomie van hun land.

De KSEAG (Karen State Education Assistance Group) is een werkgroep ter verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in de hele Kayin Staat. Schrijfmiddelen als pennen, blocnotes en krijt zijn dringend nodig in de scholen. De NGO Child's Dream steunt dit project en helpt om meer dan 1.200 scholen van deze stationaire middelen te voorzien. Dit houdt in dat er schrijfmiddelen nodig zijn voor meer dan 6000 docenten en 120.000 leerlingen. Child’s Dream koopt de leveringen in Thailand en Myanmar en overhandigt ze aan KSEAG om hen onder de scholen te verdelen in de afgelegen gebieden van de Kayin Staat.

virblatt steunt het project van Child’s Dream omdat educatie ons belangrijkste goed is -  we hopen op je steun voor dit project.

Rain Tree Foundation

Voor ongeveer 20 jaar zorgen de Rain Tree Foundation en de overeenkomstige German Association Thai Care e.V. voor de kansarme kinderen en volwassenen in Thailand om hen een betere toekomst te bieden. Het doel is altijd hetzelfde: het leren om zichzelf te helpen, zelfredzaam en zelfvoorzienend te worden - zowel in de landbouw als financieel. Op deze manier helpen ze veel mensen uit de armoede. Meer dan 270 kinderen wonen binnen verschillende faciliteiten en hebben een plek hier, een plek waar ze zich thuis kunnen voelen. Verder installeert de Stichting waterfilters van de uitvinders CAWST waarmee ze reeds meer dan 1.600 gezinnen van schoon drinkwater hebben voorzien. Een filter kost rond de 70 euro inclusief installatie en drie controles. Zo worden de families verzekerd van de kwaliteit van het water en het juiste gebruik van de filters. Het water wordt op natuurlijke wijze gefilterd door verschillende lagen van steen en zand. Het resultaat is schoon drinkwater.

Met uw steun kunnen nieuwe waterfilters worden geïnstalleerd om meer gezinnen toegang te bieden tot schoon drinkwater. We hebben al twee waterfilter kunnen doneren.

virblatt steunt de projecten van de Rain Tree Foundation - we zouden blij zijn als u ons ook zou steunen.

 

Succesvolle projecten

 

Hilfe für Nepal

De ergste aardbeving in de afgelopen 70 jaar heeft velen Nepali beroofd, die we hebben leren kennen als warme en hartelijke mensen, van zoveel: familieleden, vrienden en collega's, terwijl veel mensen ook hun huizen en thuis zijn verloren. Onze lokale partners en vrienden in Nepal maakte ons vertrouwd met de plaatselijke omstandigheden en stuurde ons foto's van hun verwoeste huizen.

Een fonds werd opgericht (Siddharta Relief Fund) om vrienden en collega's te helpen, zodat ze voedsel kunnen kopen en huizen weer kunnen opbouwen. Dankzij jullie donaties aan dit fonds zijn bieden kleine bijdrages hulp aan de medewerkers van onze zakenpartners, ze kunnen langzaam aan weer een normaal leven gaan leiden.

Heel erg bedankt voor je steun.

Rain Tree Foundation

Met uw donatie konden we twee waterfilters doneren voor gezinnen in afgelegen gebieden in het noorden van Thailand. Het project wordt geleid door de Rain Tree Foundation. De waterfilters van CAWST worden geïnstalleerd door de NGO. De families worden getraind om de filters goed te gebruiken en er worden drie controles uitgevoerd om de kwaliteit van het water te garanderen. Zo hebben ze al meer dan 1600 gezinnen voorzien van drinkbaar water.

Dankzij de vele donaties middels het afronden van het bestelbedrag, zijn er reeds twee waterfilters geïnstalleerd. De eerste filter werd opgezet in de buurt van San Kamphaeng en de tweede in het dorp Ban Mae Sa. Beide dorpen zijn gelegen in het prachtige noorden van Thailand.

Heel erg bedankt voor uw steun.

CFI Kinderhilfe

Met uw donaties steunden wij "Kirsten Jade Rescue Center". Ongeveer 70 kinderen hebben een thuis gevonden in de Children's Village of Support van de CFI International Children’s Support. Ze wonen in huizen met voogden en kunnen zo een leven te leiden in een gezin. De kinderen krijgen de kans om naar school te gaan, ze kunnen deelnemen aan projecten in de landbouw en worden ze begeleid tot ze op eigen benen kunnen staan. Tijdens ons bezoek aan de Children's Village werden we begroet door veel gelukkige kinderen - ondanks het harde lot dat ze eerder hadden geleden. We waren erg geraakt door ons bezoek. We mochten hun huizen en scholen bezoeken en de projecten zien.

Met uw donatie konden we de Children's Village helpen om een nieuw hek te financieren. Het dorp moest worden afgesloten van de aangrenzende straat als gevolg van wettelijke voorschriften en zo de veiligheid waarborgen van de kinderen.

Wij danken u zeer voor uw steun.