Op het hennepveld

We zijn al meer dan 2 jaar trotse hennepkwekers. We werken nauw samen met de Hmong stam (een etnische minderheid in Thailand) om onze hennep ethisch te verbouwen; we volgen de strenge textielvoorschriften van het land.

De Hmong Hill Tribe produceert al generaties lang stoffen en kleding van hennep en heeft daarmee een reputatie opgebouwd voor prachtige, ambachtelijke stoffen.

De Hmong stam heeft zich in het noorden van Thailand rond de Gouden Driehoek gevestigd en heeft hard gewerkt om conflicten te voorkomen, ondanks de twijfelachtige inmenging van de CIA in lokale aangelegenheden in Laos tijdens de Vietnamoorlog.

 

Voor ons was het ongelooflijk spannend om te leren hoe deze gemeenschappen van oudsher zo'n innovatieve plant oogsten en cultiveren. Betrokken zijn bij zo'n proces en het creëren van de banden die we hebben tussen onverwachte vrienden is het meest lonende deel van onze modereis geweest.

Als je hennepkleding van virblatt koopt, weet je dat die op natuurlijke wijze en zonder kunstmest of pesticiden is gekweekt. Bovendien wordt onze hennep met de hand gesponnen volgens oude gebruiken met een houten weefgetouw.

Volg ons op onze socials en laat ons je meenemen op een ongelooflijke reis waar je kunt zien wat er op ons hennepveld gebeurt.

To Top