ethnokleidung

Ervaar de wereld in stof - de onvergelijkbare schoonheid van etnische kleding bij virblatt

De term etno-kleding is afgeleid van het Griekse woord "ethnos" en betekent in het Duits vertaald "mensen". Ethno-kleding kan ook worden omschreven als kleding van het volk, d.w.z. traditionele mode. Kleding van dit type is gebaseerd op de modestijl van verschillende etnische stammen en combineert meestal ongebruikelijke kleuren en patronen die op traditionele wijze zijn gemaakt. Dit zorgt voor een zeer unieke etno-look. Bij virblatt worden etnische patronen, weven en borduren vaak gecombineerd in etnische kleding, waardoor een onmiskenbaar geheel ontstaat Etno-stijl, die traditie en moderniteit vakkundig harmoniseert. 

 

Aanbevelingen etnische kleding

 

 

Wat zijn etnische stijlpatronen?

Ethno-patronen zijn meestal geweven of geborduurde patronen met geometrische vormen en veel kleuren. We werden verliefd op stoffen, patronen en kleuren in etnische stijl, die al generaties lang traditioneel in Azië worden gemaakt door etnische stammen. We houden van handgemaakte etnische kleding en voor ons gaat het minder om culturele toe-eigening en veel meer om het waarderen en nieuw leven inblazen van dit unieke vakmanschap. Met name de geweven stoffen van de Naga-heuvelbewoners en het borduurwerk van de Hmong hebben ons betoverd. Bevriende kunstenaars en we integreren ze in onze etno-mode en creëren zo alternatieve kledingdie je niet op elke hoek vindt.

 

Wat onderscheidt etnische kleding?

Hier zijn enkele typische kenmerken van etnische kleding:

  1. Patronen en kleuren: Etnische kleding wordt vaak gekenmerkt door heldere, opvallende patronen en kleuren die kunnen worden geïnspireerd door verschillende culturen en tradities.

  2. Natuurlijke materialen: Etnische kleding wordt vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, hennep, wol en zijde. Deze materialen zijn duurzaam, ademend en milieuvriendelijk.

  3. Handwerk: Veel etnische kledingstukken worden met de hand gemaakt, waardoor elk stuk uniek en individueel is.

  4. Casual en comfortabele snit: Etnische kleding wordt vaak losjes en comfortabel gesneden om een ​​gevoel van vrijheid en lichtheid over te brengen.

  5. Diverse accessoires: Accessoires zoals sieraden, tassen, riemen of hoeden, die ook geïnspireerd kunnen zijn door verschillende culturen, passen vaak goed bij etnische kleding.

  6. Culturele achtergrond: Etnische kleding kan geïnspireerd zijn door verschillende culturen en tradities, zoals Afrikaanse, Indiase, Latijns-Amerikaanse of Scandinavische afkomst.

Ethno Style Kleidung

 

Bijzondere kleding in etnische look

We spelen met patronen en kleuren van veelal geweven en geborduurde stoffen van Aziatische stammen, die ze traditioneel al generaties lang grotendeels met de hand maken. Deze stoffen, patronen en kleuren in de etno-look hebben meestal een lange geschiedenis en zetten altijd tot op zekere hoogte oude culturen en tradities voort. Zo hebben verschillende stammen hun eigen onmiskenbare looks in hun geschiedenis gecreëerd, die typerend zijn voor hun cultuur.

Leuk om jou als trouwe metgezel mee te nemen op deze wonderlijke reis door vreemde culturen en afgelegen oorden. Je voelt de liefde en passie die we in ons stoppen hippie kleding vast en kan met je virblatt-kleding zoals die van ons Haremshozen, Poncho's en kimono's creëren een individuele etnische look. De meeste van onze producten zijn unisex en we passen de snit aan zodat het gedragen kan worden als etnische kleding voor dames en heren. Disruptor door onze online shop en laat je inspireren door patronen en kleuren.

 

 


Hoe combineert virblatt etnische mode met moderne ontwerpen?

Honderden jaren geleden werd hennep gebruikt om stof en touw te maken. De Hmong-bevolking gebruikt hennep ook op een traditionele manier om hun etnische mode te produceren. Ook zijn de stoffen meestal op natuurlijke wijze tie-dyed in het welbekende indigoblauw. Nadat de hennep is geoogst en tot draad is verwerkt, wordt deze met de hand geweven op een eenvoudig houten weefgetouw. We gebruiken dit ongelooflijke en tegenwoordig vaak onderschatte materiaal ook in onze hennep kleding zoals schoenen, tassen en rugzakken. 

We zijn blij dat je de weg naar ons hebt gevonden. Als je van onze etnische mode houdt, vergeet dan niet ons herbebossingsproject te steunen met een kleine donatie aan het einde van je bestelling. 

Koop etnische kleding:

unisex In de uitverkoop
Normale prijs €58,58
Verkoopprijs €58,58 Normale prijs €68,68
Schwarz
Schwarz
Schwarz meliert
Schwarz meliert
Blau
Blau
Patchwork
Patchwork
Türkis
Türkis
Beige
Beige
unisex
Normale prijs €98,98
Verkoopprijs €98,98 Normale prijs
Schwarz
Schwarz
Grau
Grau
unisex
Normale prijs €38,38
Verkoopprijs €38,38 Normale prijs
Normale prijs €86,86
Verkoopprijs €86,86 Normale prijs
unisex
Normale prijs €98,98
Verkoopprijs €98,98 Normale prijs
Schwarz
Schwarz
Grau
Grau
In de uitverkoop
Normale prijs €38,38 EUR
Verkoopprijs €38,38 EUR Normale prijs €68,68
Normale prijs €74,74
Verkoopprijs €74,74 Normale prijs
Normale prijs €74,74
Verkoopprijs €74,74 Normale prijs
unisex
Normale prijs €68,68
Verkoopprijs €68,68 Normale prijs
Schwarz
Schwarz
Grau
Grau
unisex
Normale prijs €56,56
Verkoopprijs €56,56 Normale prijs
Schwarz
Schwarz
Braun
Braun