reggea kleidung mobile
reggea kleidung desktop

Ontdek onze unieke collectie reggaekleding

Reggae is niet alleen een muziekgenre, het is ook een levensstijl en een cultuur. Een van de belangrijkste aspecten van deze cultuur is kleding. Reggaekleding vertegenwoordigt een unieke mix van Afrikaanse, Caribische en Westerse invloeden en staat bekend om zijn felle kleuren en creatieve ontwerpen. De kledingstijl reggae staat voor vrijheid, individualiteit en expressiviteit en vindt zijn oorsprong in de Rastafari-beweging, die in de jaren dertig in Jamaica opkwam. Als je op zoek bent naar reggaekleding, zijn er tal van mogelijkheden, van gespecialiseerde reggaewinkels tot algemene kledingwinkels die reggae- en rastafarikleding aanbieden. Vooral vrouwen hebben een ruim aanbod aan Rastafari dameskleding die zowel stijlvol als comfortabel is. In deze blog gaan we kijken naar de unieke stijl en verschillende mogelijkheden van reggaekleding en rastafarikleding.

 

Onze aanbevelingen voor jou

 


Reggae - opkomst en geschiedenis van een muziekgenre

Reggae is een muziekgenre dat eind jaren zestig in Jamaica is ontstaan en nu over de hele wereld bekend is. Reggae is ontstaan uit een combinatie van verschillende muziekstijlen, zoals ska en rocksteady, en is gevormd door de Rastafari-beweging.

De Rastafari-beweging ontstond in de jaren dertig in Jamaica en werd gevormd door het idee dat de voormalige Ethiopische keizer Haile Selassie de messias was. De Rastafari's geloofden dat ze als afstammelingen van tot slaaf gemaakte Afrikanen in Jamaica hun wortels in Afrika hadden en dat ze door in Haile Selassie te geloven hun spirituele bevrijding konden bereiken.

Reggaemuziek werd gevormd door de Rastafari-beweging en weerspiegelt hun waarden en idealen. Reggae staat bekend om zijn karakteristieke offbeats, die worden gekenmerkt door de nadruk op de tweede en vierde tel, maar ook om zijn politiek- en maatschappijkritische teksten.

In de jaren zeventig werd reggae over de hele wereld populair, vooral dankzij artiesten als Bob Marley en Peter Tosh, die reggae op het internationale toneel brachten. Tegenwoordig is reggae een van de meest bekende muziekgenres ter wereld en heeft het een grote aanhang buiten Jamaica.

 

Wat dragen rasta's en wat is reggaekleding?

Rastafari's dragen vaak kleding in reggaestijl die hun levensstijl en overtuigingen weerspiegelt. De kledingstijl Reggae kenmerkt zich door Afrikaanse, Caribische en Westerse invloeden en staat voor vrijheid, eigenheid en expressiviteit. Reggae Shops bieden een breed scala aan Rasta-kleding en Reggae-kleding gedragen door Rastafari's en Reggae-fans over de hele wereld.

Een typisch kledingstuk voor Rastafari's zijn kledingstukken in reggaestijl zoals de lendendoek of broek van katoen of linnen, die vaak worden gecombineerd met een lang hemd of jasje. Rastafari's dragen ook graag felle kleuren, met name groen, geel en rood, die de kleuren van de Jamaicaanse vlag en de Rastafari-religie vertegenwoordigen.

Het dragen van dreadlocks, die door Rastafari's vaak gecombineerd worden met Rastafari dameskleding zoals jurken en rokken, heeft een bijzondere betekenis. Voor Rastafari's zijn dreadlocks een symbool van hun spiritualiteit en hun verbondenheid met Afrika. Veel Rastafari's zien er ook van af om hun haar te knippen om hun natuurlijke schoonheid en puurheid te behouden.

Een ander symbool van de Rastafari-cultuur is de tam, een hoed van wol of katoen die vaak groen, geel en rood gekleurd is. Rastafari's dragen de tam vaak als uitdrukking van hun geloof en cultuur.

Over het algemeen is Rastafari-kleding een belangrijke uitdrukking van hun cultuur en waarden. Ze waarderen eenvoud, natuurlijkheid en spiritualiteit en dragen vaak reggaekleren en rastafari-kleding die deze waarden weerspiegelen. Vooral vrouwen hebben een ruim aanbod aan Rastafari dameskleding die zowel stijlvol als comfortabel is. De reggaekleding en rastafari-kleding wordt niet alleen gedragen door rastafari's, maar ook door reggaefans over de hele wereld die de unieke stijl en culturele betekenis van deze kledingstukken waarderen.

 

Checklist: reggaemode

  • Lendendoek of koele katoenen of linnen broek die los en comfortabel zit
  • Een overhemd met lange mouwen of een stijlvolle jas die opvalt door zijn unieke design
  • Felle kleuren zoals het sterke groen van de natuur, het felle geel van de zon en het sterke rood van de liefde
  • Dreadlocks die wild en vrij vloeien en de persoonlijkheid van de drager weerspiegelen
  • Een stoere groen, geel en rode Tam hoed om de Rastafari look compleet te maken
  • Rastafari dameskleding zoals jurken en rokken die niet alleen comfortabel maar ook stijlvol zijn en de schoonheid van iedere vrouw benadrukken
  • Natuurlijke materialen zoals katoen, wol en linnen die niet alleen comfortabel maar ook duurzaam zijn
  • Het afzien van modieuze accessoires zoals sieraden of make-up om de natuurlijke schoonheid te benadrukken
  • Eenvoudige, natuurlijke en comfortabele kleding die de Rastafari-levensstijl weerspiegelt en een boodschap van vrijheid en individualiteit uitstraalt.

Over het algemeen is de kleding van de Rastafari's een uitdrukking van hun persoonlijkheid en hun waarden. Ze waarderen eenvoud, natuurlijkheid en individualiteit en dragen kleding die deze waarden weerspiegelt. Met hun unieke stijl en expressiviteit is Rastafari-kleding een symbool van vrijheid, vrede en liefde.

 

Nieuwe interpretatie van reggae kledingstijl met hennep en etnische kleding

virblatt, een reggaewinkel voor alternatieve kleding, heeft zich tot taak gesteld de reggaekledingstijl opnieuw te interpreteren en te combineren met hennepkleding, etnische kleding en hippiestijl. De reggaekleding van virblatt is niet alleen een fashion statement, maar ook een uitdrukking van vrijheid, individualiteit en spiritualiteit.

De kleding in reggaestijl van virblatt is gemaakt van duurzame materialen zoals hennep en katoen, die niet alleen comfortabel maar ook milieuvriendelijk zijn. De etno-kleding van virblatt combineert de reggae-kledingstijl met traditionele patronen en ontwerpen van over de hele wereld, waardoor een unieke mix van reggae- en etno-look ontstaat.

De Rasta-kleding en Rastafari-dameskleding van virblatt zijn bijzonder divers en bieden een grote keuze aan kledingstukken zoals jurken, rokken en broeken die niet alleen comfortabel maar ook stijlvol zijn. Geïnspireerd door de jaren 1960 en de hippiebeweging, biedt de hippiestijl van Virblatt een verscheidenheid aan kledingstukken zoals tie-dye shirts en broeken die de vrije geest en individualiteit van de hippiecultuur weerspiegelen.

Over het algemeen is de reggaekleding van virblatt een unieke interpretatie van de reggaekledingstijl en biedt een breed scala aan reggaekleding, rastakleding en rastafarikleding. Met de combinatie van hennepkleding, etnische kleding en hippiestijl biedt de reggaekleding van Virblatt de mogelijkheid om de reggaekledingstijl op een moderne manier te interpreteren en zo een nieuwe standaard te zetten voor alternatieve kleding.

Reggaekleding kopen:

Normale prijs €46,46
Verkoopprijs €46,46 Normale prijs
Braun
Braun
Schwarz
Schwarz
Graubraun
Graubraun
Grün
Grün
Grau
Grau
Grün mit Hanf
Grün mit Hanf
unisex
Normale prijs €42,42
Verkoopprijs €42,42 Normale prijs
Grün
Grün
Schwarz
Schwarz
Normale prijs €18,18 EUR
Verkoopprijs €18,18 EUR Normale prijs €42,42
Schwarz
Schwarz
Braun
Braun
Grün
Grün
Graubraun
Graubraun
unisex In de uitverkoop
Normale prijs €24,24 EUR
Verkoopprijs €24,24 EUR Normale prijs €48,48
Grün
Grün
Schwarz
Schwarz
Graubraun
Graubraun
Normale prijs €48,48
Verkoopprijs €48,48 Normale prijs
Schwarz
Schwarz
Beige
Beige
Normale prijs €48,48
Verkoopprijs €48,48 Normale prijs
Schwarz
Schwarz
Beige
Beige
Normale prijs €68,68
Verkoopprijs €68,68 Normale prijs €0,00
Normale prijs €86,86
Verkoopprijs €86,86 Normale prijs
In de uitverkoop
Normale prijs €38,38 EUR
Verkoopprijs €38,38 EUR Normale prijs €68,68
unisex
Normale prijs €46,46
Verkoopprijs €46,46 Normale prijs €0,00