933467 - Phi Mem
Codenummer

933467 - Phi Mem

"Ik ben Phi Mem en mijn huis is de Roos van het Noorden."

Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten en begonnen samen te werken met Phi Mem, was ze net met de hulp van haar naaste familie begonnen met haar ambachtelijke kleermakersbedrijf. Elk kledingstuk dat ze maakt heeft een verhaal omdat elk kledingstuk is gemaakt met individuele zorg en aandacht, die niet te vinden is in de reguliere winkels die er tegenwoordig te vinden zijn.

Als je meer wilt weten over Phi Mem en haar kleine familiebedrijfje, lees dan verder en voel je deel van de magie die de Roos van het Noorden is.

Ondersteuning voor onze zusters

Iedereen speelt zijn rol op in de Roos van het Noorden. Phi Mem's zusje verkoopt hun creaties op lokale markten, terwijl ze elk van de unieke ontwerpen met de hand bewerkt. Hun echtgenoten ondersteunen de zussen door een beroep te doen op familie en vrienden om reclame te maken en te helpen bij het verzorgen van grote bestellingen om hun familiebedrijf te onderhouden.
 

Natuurlijke materialen

Phi Mem werkt uitsluitend met natuurlijke materialen. Ze gelooft sterk in de zuiverheid en de kwaliteit van het biologische katoen van haar woonplaats Chiang Mai en weigert met iets anders te werken.

Zeefdrukken met de hand

Elk drukdetail is met de hand in de kleding gedrukt. Dit wordt gedaan met behulp van de zeefdrukken en met de hulp van een kleine gemeenschap van kunstenaars, die ook werken met het beroemde katoen van Chiang Mai.

Hergebruiken, recycleren, herbestemmen

Elk restantje van elk kledingstuk dat ze maakt, wordt bewaard en opnieuw gebruikt als up-cycle stof voor het ontwerp van een nieuwe en unieke creatie om te delen met haar klanten.

Het gaat niet om het geld

Phi Mem kent de waarde van het werk, dat ze in elk kledingstuk dat ze maakt legt. Dat is waarom ze een vaste prijs hanteert en deze ook niet probeert te verhogen als ze kan. Voor haar is het de liefde voor het ambacht in plaats van de belofte van winst dat haar handel beloont.

En we zijn blij deel uit te mogen maken van die filosofie. Ja, soms betekent dit dat onze producten misschien uitverkocht zijn, maar we wachten liever op de kleding die ze met liefde en trots maakt dan haar te dwingen om uit te breiden en het creatieproces te versnellen. Dat is waar slow fashion voor staat en dat is waar het bij ons allemaal om draait.

En dat is de reden dat we zo blij zijn om jou te hebben als onderdeel van ons team, Phi Mem.

Tags: