Hanfschuhe wieder auf Lager!
Nieuws

Hennepschoenen weer op voorraad!

Eindelijk! Het werd ook tijd!

Ja, wij zijn ons ervan bewust dat onze jute- en hennepschoenen vaak uitverkocht zijn. Je moet weten dat virblatt produceert in kleine familiebedrijven en wij zijn absolute voorstanders van de slow fashion-beweging. Elke beslissing die we nemen is bedoeld om duurzaamheid en ethische productiemethoden te bevorderen.

Etno kleding puur

De hennep die wij gebruiken voor het maken van onze hennepkleding is afkomstig van lokale teelt in Noord-Thailand en wordt daar ecologisch en duurzaam verbouwd. Deze waardevolle grondstof wordt vervolgens op traditionele weefgetouwen tot hoogwaardige stoffen geweven. De inheemse Hmong-bevolking maakt van deze materialen voornamelijk etnische kleding en versiert deze met een bijzondere, eeuwenoude batiktechniek die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Onze zomerschoenen voor dames en heren

Wij bij virblatt hebben dit fascinerende materiaal ontdekt en gebruiken het om unieke zomerschoenen voor dames en heren te creëren die nog niet vergelijkbaar zijn. Onze hennepschoenen, intern ook wel ‘hippieschoenen’ genoemd, zijn perfect te combineren met onze harembroeken en zijn de perfecte keuze voor een casual maar toch milieubewuste levensstijl. Momenteel hebben wij vier modellen in ons assortiment: Comfortabel, Passend, Wandelend en Lichtvoetig, die stuk voor stuk overtuigen door hun unieke vakmanschap en comfort.

Nu ook jute schoenen van virblatt

Over lichtvoetig gesproken: deze schoenen zijn gemaakt van jute, een ander opmerkelijk, duurzaam materiaal waar wij enthousiast over zijn. Jute is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook volledig biologisch afbreekbaar, waardoor het een uitstekende keuze is voor milieuvriendelijke mode. Wij blijven vol overgave experimenteren met verschillende materialen en technieken om u nieuwe, unieke en duurzame alternatieven voor conventionele kleding en schoenen te kunnen bieden.

Duurzame mode in de zin van slow fashion

We zijn er trots op u producten aan te bieden die niet alleen stijlvol en comfortabel zijn, maar ook het milieu en de mensen die ze maken respecteren. Elke aankoop ondersteunt familiebedrijven en inheemse ambachten in Noord-Thailand, wat voor ons erg belangrijk is.

Veel plezier met je aankoop in onze hippiewinkel voor hennepmode en alternatieve kleding! Ontdek de verscheidenheid van onze duurzame producten en laat je inspireren door de kwaliteit en het unieke karakter van onze collecties. Veel plezier met browsen en winkelen!