Was Hippie Kleidung für uns bedeutet
Nieuws

Wat hippiekleding voor ons betekent

Onze interpretaties van een tijdloze stijl

Bij virblatt hebben we hippiemode en alternatieve kleding altijd op onze eigen manier geïnterpreteerd. Waarom vasthouden aan onnodige regels en gevestigde denkstructuren als de hippiebeweging werd gekenmerkt door vrijheid, openheid en grenzeloze liefde. Voor ons is deze modetrend een speeltuin van natuurlijkheid en even rebels als wij: alles kan, niets moet. Niets is ooit te wild of te gedurfd. Nee. Het is precies in de chaos dat het genie van zijn scheppers zich ontvouwt.

Wat wordt in het algemeen met deze modestijl bedoeld?

Wat voor kleding ze droegen Hippies Eigenlijk? De kleuren en patronen zijn kenmerkend voor hippiekleding. Aardekleuren zoals bruin, groen of oker hebben vaak de voorkeur. Hippiemode wordt versierd en gedecoreerd met bloemmotieven, psychedelische dessins of batik. Tegenwoordig wordt deze kledingstijl vaak op nieuwe en verschillende manieren geïnterpreteerd en deze modetrend heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld. Belangrijk hierbij is dat deze kledingstijl benadrukt wat natuurlijk is in mensen en het individu op de voorgrond plaatst in plaats van uniformiteit. Er kunnen hier verschillende smaken zijn, maar één ding kan zeker gezegd worden: hippiekleding is niet saai.

Welke kledingstukken passen bij mijn hippie-outfit?

Of het nu om gehaakte tops, harembroeken, poncho's of patchworkrokken gaat, u kunt uw creativiteit de vrije loop laten. De hippiestijl gaat vaak hand in hand met bohemian mode en vooral maxi-jurken, vesten met franjes en lange rokken kunnen heel goed gecombineerd worden met speelse accessoires zoals grote zonnebrillen en opvallende riemen of laarzen. Je hoeft niet naar de dichtstbijzijnde hippiewinkel, je kunt gewoon snuffelen in de oude kledingkast van mama of in de tweedehandswinkel om de hoek. Maar dan verdient virblatt niets. Nee, dat klopt niet. Wij zijn blij als er een einde komt aan deze wegwerp- en consumptiemaatschappij en daarom ontwikkelen wij onze mode zo dat deze overtuigt door kwaliteit en duurzaamheid. Dus als je je afvraagt: “Waar kun je hippiekleding kopen?” Natuurlijk bij ons. Maar nog leuker vinden wij het als je oude kleding hergebruikt of er iets nieuws van maakt.

Hoe interpreteren wij bij virblatt hippiekleding?

Afwijkend van de norm naar maximale ontwerpvrijheid, hebben we onze mode de afgelopen jaren opnieuw geïnterpreteerd en zijn we gebaseerd op de tijdloze boho-hippiestijl en combineren we veel van onze kledingstukken met natuurlijke materialen en geweven of geborduurde patronen in een etnische stijl. Daarom hebben wij samen met jou onze geheel eigen stijl ontwikkeld. Door jouw feedback en interesse creëren wij een kledingstijl die nog nooit eerder heeft bestaan. Wanneer u een virblatt-pakket ontvangt, moet het met al onze liefde en passie 100% virblatt bevatten. Wij bieden u graag de mogelijkheid om van uniformiteit af te stappen naar individuele kleding.

Vind onze eigen creaties en interpretaties van Boho Hippie kleding voor dames en heren en laat je betoveren door onze unieke ontwerpen. Als u meer wilt weten over deze opwindende modetrend, kunt u deze vinden meer hier.